HVORFOR ER POKER SÅ GØY?

Poker er en utholdenhetsidrett på linje med sjakk. I store turneringer sitter man gjerne ved bordene i 12 timer i strekk, kun avbrutt med en middagspause og et kvarters benstrekk hver 2. time. Poker er dyp konsentrasjon, matematikk og sannsynlighetsberegning. Det er ikke et spill som er basert på flaks, selv om man ikke skal undervurdere uflaksens betydning.

Poker er et matematisk spill med en stor dose sannsynlighetsberegning. Reglene er enkle, men å beherske selve spillet er utfordrende. De som er virkelig gode i poker studerer, øver og spiller poker langt flere timer i døgnet enn vi andre tilbringer på jobben.

Nettopp fordi spillet er så enkelt å forstå, men så komplekst at det krever mye for å være god, gjør at poker appellerer til så mange!

Trenger du litt opplæring?
Om du er litt rusten, eller kanskje aldri har spilt poker før, er Hardanger Vinterfestival en gylden mulighet for å lære seg poker – og å finne ut hva denne sporten egentlig handler om.

Vi er så heldige å ha med oss både Torstein Iversen og Tobias Leknes på laget – de holder i pokerturneringene og er ansvarlige for at alle turneringer spilles i henhold til reglementet. I tillegg tilbyr vi pokeropplæring før turneringene starter. Dersom du er usikker på spillets gang, hvilke kort som er gode starthender, hva du bør by (eller ikke by) og når man burde gå all inn, så får du noen av svarene under pokeropplæringen. Ta med deg godt humør og alle spørsmålene dine så hjelper vi deg med å komme i gang!

For de som ikke kjenner disse profilene ved navn er det verdt å nevne at:

Torstein Iversen Torstein Iversen har tatt ned norgesmestertittelen i poker fire ganger.
Tobias Leknes Tobias Leknes kalles en «sensasjon» når det kommer til internasjonal poker.

Torstein Iversen har tatt ned norgesmestertittelen i poker fire ganger. Han er både europamester og verdensmester. Han er med andre ord et navn man aldri kommer utenom når store turneringer skal spilles.

Tobias Leknes kalles en «sensasjon» når det kommer til internasjonal poker og er en av Norges aller beste mixedgames-spillere.  Han er en spiller som brenner for alle former poker, og han innehar to NM-titler i Mixed Limit 8-Game, en tittel i Fixed Limit Hold’em og en 5. plass fra Norgesmesterskapet i poker Main Event på Gardermoen i 2017. 

Visste du at?
I følge en meningsmåling som ble gjort for noen år tilbake er det flere i Norge som spiller poker, enn som spiller fotball?

Kilde: Norsk Pokerforbund